Landschap van Allure

Landschap van AllureLandschap van Allure

Dit jaar staat centraal voor de verbetering van de Maashorst Uden in het algemeen.

Met de jaarlijkse subsidies wil de Maashorst Uden het landschap drastisch gaan aanpassen om zo de Maashorst Uden meer allure te geven.
De driften en Dreven die overal door de Maashorst Uden lopen zullen worden gehersteld om het gebied toegankelijker te maken voor wandel en fiets activiteiten.

Ook worden er bij de dorpen zoals bij UdenSchaijkOssZeelandNistelrode en Heesch meerdere maatregelen getroffen rondom het landschap en zal er worden gedacht aan de ecologische aspecten van om zo het nog leefbaarder te maken voor de natuur in de Maashorst Uden, zodat u hier weer vol op kunt genieten van al de natuur wat de Maashorst Uden te bieden heeft

Aan het wandelen en fietsen binnen de Maashorst Uden is natuurlijk ook gedacht. Er zal een nieuwe recreatieve poort woorden gemaakt wat gepaard zal gaan met het aanleggen van compleet nieuwe fiets en wandel routes.

Met nog eens 81 hectare extra gebied buiten het hoofdgebied op zal de Maashorst Uden nog een stukje worden uitgebreidt en zal het plan steeds meer worden gerealiseerd om de Maashorst Uden een aaneengesloten natuurgebied te maken. Zodat zowel de reacreatieve kant als de ecologische kant van de Maashorst Uden worden verbeterd.
Buiten de 81 hectare voor recreatieve doeleinde word er ook nog eens een aanvullende 14 hectare land gebruikt voor nieuwe spelen en voeding.

Ook worden rondom diverse voorzieningen in de dorpen rondom de Maashorst Uden het landschap wat verfraait, bijvoorbeeld bij de TBS kliniek in Zeeland, Fitland in Uden en vitaliteitshuis bij ziekenhuis Bernhoven in Uden.

Kortom: Dit jaar staat er veel te wachten voor de Maashorst Uden, ook al zal het nog eventjes duren voordat de Maashorst Uden echt daadwerkelijk klaar zal zijn met zijn aanpassingen, het is een veelbeloven plan wat de Maashorst Uden een stuk aantrekkelijker zou kunnen maken voor de recreatie

 

Landschap van Allure