Wijstgronden

De Wijstgronden, UdenDe Wijstgronden, Uden

De Wijstgronden in de Maashorst Uden bestaat uit de Raktse Beemden en de Loose Beemden, Daartussenin ligt de Karperdijk.
In 1978 hebben de Wijstgronden in de Maashorst Uden zijn titel als reservaat gekregen .

Omdat de Wijstgronden op een ondergrondse breuk ligt komt het grondwater hier naar boven.
Dit water is erg rijk aan ijzer, en dit biedt op zijn beurt weer mogelijkheden voor bepaalde planten en dieren om op de wijstgronden in de Maashorst Uden te kunnen leven.
Desondanks er in de laatste tijden veel gebied van De Wijstgronden verloren is geraakt door verdroging en verdorring, zijn de wijstgronden nog erg mooi en groot. Ook is er door middel van het bouwen van stuwen de verdroging tegen gegaan in de Wijstgronden om dit reservaat te kunnen behouden in zijn natuurlijke staat.

Vooral in de lente en zomer zijn de Wijstgronden de ideale plek om een wandelroute of fietsroute te plannen.
Wanneer de natuur en de dieren in de Wijstgronden en de rest van de Maashorst Uden volop in bloei staat is het de perfecte tijd om van de omgeving te genieten van al het moois.

Voor een overzicht van al onze fietsroutes kijkt u hier. en voor een overzicht van alle wandelroutes kunt u hier terecht.

Ook hebben wij een overzicht van alle voorziening en andere accomodaties in de buurt van de Maashorst Udendeze vindt u hier.
Daarnaast hebben wij per fietsroute en per wandelroute netjes en duidelijk aangegeven welke voorzieningen u zult passeren. Zodat u de ideale route kunt uitzoeken 

Mocht u in de buurt zijn van gemeente Uden, of ergens anders in de buurt van de Maashorst Uden zijn, en houdt u van een wandeling of fietsroute in de mooie woeste natuur? dan is het zeker een aanrader om eventjes te tijd te nemen om door De Wijstgronden in de Maashorst Uden te wandelen of te fietsen en te genieten van al het mooie wat de wijstgronden en de Maashorst Uden te bieden heeft. 

De Wijstgronden, Uden